iPhone not charging?

“Stress saya, nak cas pon kejap masuk kejap tak. Kadang-kadang kena pegang cable tu tekan cikit kat bawah, baru masuk charge.  Tapi 2,3 hari nie dah makin teruk, saya dah try tukar kabel baru pon sama. Bro tolong cekkan ya.”


“Ni common problem untuk any smartphone iaitu kerosakan port cas kat bawah phone tu. Bukan iphone je, android pon banyak problem ni. Punca utama ialah terlalu kasar sentak kabel mase cabut dari port cas. Lama-lama, port cas akan longgar dan rosak.”

Kami Pakar dalam Membaiki #IPHONE Dan #IPAD , Kami Juga Membaiki Smartphone Model Android Seperti #SAMSUNG #ASUS#SONY #OPPO #LENOVO #XIAOMI

Landmark:
1) Sebelum Masjid Temoyong (dari Kedawang)
2) Bertentangan jalan Nasi Gulai Ayam Kunyit
3) Sebelah Izz Coin Laundry

Iphone Repair Langkawi
79B, Kampung Lubuk Buaya,
Mukim Kedawang
07000 Langkawi
0194141223

Klik link untuk contact kami,
https://jom.chat/card/phonerepairlangkawi

#repairiphone #repairphone #repairiphonemurah #repairphonemurah#repairiphonelangkawi #repairphonelangkawi #repairiphonekuah#repairphonekuah #repairiphonecenang #repairphonecenang #iphonefix #iphonerepair #phonerepairnearme #phonerepairkuah#phonerepairlangkawi #phonerepaircenang #iphonerepairnearme#iphonerepairlangkawi #iphonerepaircenang #iphonerepairkuah

2 Replies to “iPhone not charging?”

    1. hi paih, sebelum jadi isu ni, iphone tu ade jatuh atau apa2 ke? atau sebelum tu ade cas biar lama2? Kena cek dulu ya. Biasanya masalah bateri, software atau pun motherboard charging ic problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *